18.03.2016

İstanbul Müftülüğü’nden Şehitler İçin Dua Ve Şehit Yakınlarına Ziyaret

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi İstanbul’da da Şehitler okunan hatimlerle, dualarla anıldı. İstanbul Müftülüğü’nce Ataşehir Mimar Sinan Camiinde Cuma namazından önce şehitleri anmak üzere bir program düzenlendi.

Program Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Muhammet Polat tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Mevlid-i Şerif’ten bahirler ise Gülsuyu Boğaziçi Camii İmam Hatibi Savaş Yücesoy, Pendik Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Rüşan Yakar, Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu tarafından okundu. Programında devamında Mimar Sinan Camii İmam Hatibi İbrahim Noğman ve yine aynı camii İmam Hatibi Rıza Günay tarafından Kur’an-ı Kerim’ler okundu. Ara duayı ise Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal yaptı. Program sonunda kısa bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, “bugün şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmek niyetiyle toplandık, bu güzel vatan topraklarını bizlere bırakan şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Yaran’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

İstanbul Müftüsü’nden Şehit Ailelerine Ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve beraberinde İl Müftü Yardımcıları Bekir Derin, Vehap Kapıcıoğlu ve Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan ile birlikte Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Güner’den dernek hakkında bilgi alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, şehitlik mertebesinin Allah katında en yüce mertebelerden olduğunu, bundan dolayı dernek olarak yaptıklarının da Allah katında büyük bir ecre nail olacağını da sözlerine ekledi. Yaran, ziyaret esnasında dernekte hazır bulunan şehit ailelerine de sabırlar diledi.