09.03.2016

Eğitim Hizmetleri Faaliyetleri Seminer Programı Düzenlendi

01-02 Şubat 2016 tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde yapılan Eğitim Hizmetleri Faaliyetleri Çalıştayı'nın tüm illerde yapılması talimatı gereği İstanbul Müftülüğü tarafından Anadolu Yakası ilçeleri Kartal'da; Avrupa Yakası ilçeleri de Fatih'te İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın başkanlığında ilçe müftüleri, şube müdürleri, şef ve Eğitim Hizmetleri yönetim sisteminden sorumlu memurlar, mutemetler ve yatılı Kur'an kursu yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

8 Mart 2016 Salı günü Kartal'da yapılan seminerde ev sahibi Kartal ilçe Müftüsü Mustafa Baytar selamlama konuşması yaptı. Daha sonra söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran konuşmasına, “Allah kulunu yaptığı işini güzel yapmasını sever” hadisini naklederek başladı. Yaran, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz işimizi hem fert olarak hem de müessese olarak yapmak istiyoruz. Bunun içinde zaman ayırmak ve emek vermek lazımdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızda dini eğitim hizmetlerinde daha iyiye ulaşmak için bir takım çalışmalar yapmaktadır. Yapılan bu çalışmalar altyapısı hazırlanmış, planlanmış çalışmaların meyvesidir.”

“Din hizmetlerinde temsil ve kalite çok önemlidir. Hani bir söz vardır “kıyafetinizle karşılanır, sohbetinizle uğurlanırsınız.” diye.  Kıyafet deyip geçmeyin; yürüyüşünüz, oturuşunuz, kalkışınız hep karşınızdakinin nazarlarındadır. Kurum olarak duruşumuza önem vereceğiz. İşte eğitimleri bunun için yapıyoruz. Teknik anlamda da bilgisayarı doğru kullanmak, bunun eğitimini düzenli almak ve bu alanda da işimizi düzgün yapmamız gerekmektedir. Katılımlarından dolayı konuşmacılara hususi olarak teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamlamıştır. Ardından İstanbul Müftülüğü’nün yaygın din eğitimi ve Hizmet içi eğitim alanında yaptığı çalışmaları İl Müftü yardımcısı Mehmet Yaman sundu.

Verilen aranın ardından devam eden programda Türkiye geneli yapılan yaygın din eğitimi faaliyetleri ile hafızlık eğitim faaliyetleri konularında ise “Hafızlık Takip Komisyonu” konulu sunumu Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak yaptı.

Seminerin son konuşmacısı İç Kontrol Daire Başkanı Mahmut Türk ise “Rehberlik ve Teftiş İle Mali Konular” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Program yapılan bu konuşmanın ardından son buldu.

Kartal'da yapılan programın aynısı 9 Mart çarşamba günü Fatih İlçe Müftülüğü konferans salonunda Avrupa yakası ilçelerinden gelen personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

08.03.2016 Kartal Seminerinden Kareler

09.03.2016 Fatih Seminerinden Kareler