24.02.2016

Silivri 7 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kur’an Ziyafeti Ve Tasavvuf Musikisi Konseri Düzenlendi

İstanbul Müftülüğü’nce Silivri 7 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların manevi yönden kalkınmaları, moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla 24.02.2016 Çarşamba günü “Kur’an Ziyafeti ve Tasavvuf Konseri” düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran yaptı. Yaran konuşmasında, İstanbul Müftülüğü olarak burada hüküm giymiş, tutuklu vatandaşlarımızın manevi yönden desteklediklerini ve bu programların devam edeceğini sözlerine ekledi. İstanbul genelindeki tüm cezaevlerinde din görevlilerimizin de aynı ruhla özverili olarak çalıştıkları, ifade eden Yaran, hayatta en önemli şeyin hata yapmak değil, hatadan dönüp nasuh tevbesiyle Allah'a sığınmak olduğunu söyleyerek mahkumların dini ve manevi duygularından güç almaları tavsiyesinde bulundu.

"İstenirse bu mekanlar birer okul haline gelebilir"

Yaran konuşmasında özetle şunları söyledi: “Her işe besmele ile başlayalım. Dünya hayatı imtihan dünyasıdır. İnsan beşerdir. Yanlış varsa dönmek fazilettir. Yanlıştan dönme kapısı tövbe iledir. Yanlışın değil yanlışı yapanın yanındayız. Sizler bizim kardeşimizsiniz.  Bulunduğunuz ortam aynı zamanda bir “Medrese-i Yusufiyye”dir. Bu isimlendirme suçlu olmadığı halde iftiraya uğrayıp ömrünün önemli bir kısmını hapishanede geçiren Hz. Yusuf’tan gelmektedir. Cezaevlerinde nice suçsuz insanlar da bulunmaktadır. İstenirse bu mekân sizler için  bir okul işlevi görebilir.”

"Hedefimiz; hatalarımızı düzeltip, daima iyiye yönelmek olmalıdır"

"Dünya bir misafirhanedir. Geldik ve gidiyoruz. Burası da bir hanedir. Hedefimiz daima iyi olmalı, iyiye doğru yönelmeliyiz. Kazara yanlış yaptıysak, yanlışı düzeltip o yanlıştan uzak durmalıyız. İrademizle gönülden gelerek Rabbimize dönmeliyiz. Allah’la irtibatı canlı tutmalıyız."

Programda Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Şişli Hacı Nimet Özden Camii İmam Hatibi Recep Genç, Şişli Etfal Camii İmam Hatibi İsmail Demirci, Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Şişli 19 Mayıs Fulya Balçık Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Duman ve Mecidiyeköy Tevfikağazade camii İmam Hatibi Feyzullah Aygün tarafından okunan çift ezandan sonra, Şişli Müftülüğü İlahi korosunun okuduğu ilahiler de programa renk kattı. Programın kapanış duasını ise Şişli İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç yaptı.

Koordinatörlüğünü İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu’nun yaptığı programa başta Silivri 7 No'lu Cezaevi Müdürü Emrah Yavuz Yılmazer olmak üzere kampüs içerisindeki diğer Kurum Müdürleri ve personel de katıldı.