16.02.2016

İstanbul Müftüsü Yaran, Fatih Müftülüğü'nün Aylık Mutad Toplantısına Katıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Müftülüğü personelinin aylık mutat toplantısına katıldı. Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda İstanbul Müftüsü Yaran bir konuşma yaptı ve özetle şunları söyledi:

“İkili ilişkilerimizde Rıfkı esas alalım”

“Allah rıfk sahibidir. Rıfkı sever. Rıfk nedir? Rıfk nezakettir, rıfk merhamettir, rıfk zerafettir. Öncelikle kendi içimizde, ailemizde rıfk sahibi olalım. Personelle ilişkilerimizde rıfk sahibi olalım. Cemaatle ilişkilerimizde rıfk sahibi olalım. Büroya gelen hocalarımıza karşı nezaket sahibi olalım. Bu sıkıntı sadece bizim kurumlarımızda değildir. Diğer resmi kurumlarda da aynı sıkıntı vardır. Ancak diğer resmi kurumlar büyük ölçüde bu sıkıntıları aştılar. Biz de aşalım. Büroya bir personelimiz geldiğinde imamımıza, müezzinimize, Kur’an kursu hocamıza nezaket içinde davranalım. Bunun yanında din görevlisi personelimiz de camilerimizde cemaatimize nezaket içinde davranalım. Yapmacık değil, içten samimi olarak bunu yapalım. Bütün Mü’minlere karşı bu hususa dikkat edelim lütfen.

“İstiğna sahibi olalım”

İkinci bir husus, istiğna sahibi olalım. Bu hususta bir hadisi sizinle paylaşayım. Peygamber Efendimiz buyurdular ki “Sizden hanginiz canı ve malı emniyet içinde, vücudu sıhhat ve afiyette, günlük azığı da yanında olduğu halde sabahlarsa, sanki bütün dünya kendisine verilmiş gibidir.” Bu hadisi samimiyetle hissedip, düşünüp tefekkür etmemiz lazım. Ticaretimizde yarını düşünüp, bana bir şey olursa, oğlum, kızıma vs. bir şey olursa deyip uzun vadeli hesaplar yapmanın manası yok. Helalinden kazanıp, O’nun yolunda sarf edelim. Bu meselede helalden uzaklaşmayalım. Bunda istiğnanın rolü çoktur. Müstağni olalım. Cemaatimize karşı da müstağni olalım. Biz cemaatimize örnek olacağız. Peygamberimiz ümmetine örnek olduğu gibi biz de örnek olacağız.”

İl Müftü Yardımcısı Bekir Derin’in de katıldığı toplantıda Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla 2004-2014 yılları içinde din görevlileri arasında düzenlenen Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe, Şiir ve Makale Yazma yarışmalarının Türkiye finallerinde dereceye giren personele İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından belgeleri takdim edildi.