27.01.2016

İstanbul Müftülüğü Tarafından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda “Kur'an Ziyafeti” Programı Tertip Edildi

Programda, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran yüz otuz civarında mahkum ve tutukluya hitaben bir konuşma yaptı. Programa Cezaevi Savcısı Fuat Arı, Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan, İl Müftü yardımcıları Vehap Kapıcıoğlu ve Muteber Gülsefa Uygur ile Bakırköy Müftü vekili Hasan Basri Okan da iştirak etti. Programda İstanbul genelinde çalışmalar yapan vaiz ve Kur'an Kursu öğreticilerinin okudukları Kur'an-ı Kerim tilaveti ile kaside ve ilahiler mahkumlar için moral ve destek anlamında olumlu etki uyandırdı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, tutuklu ve mahkumlara hitaben yaptığı konuşmada buradaki kardeşlerimize suçlu gözüyle bakmadan, insan olarak değerlendirilip her türlü sıkıntılarına yardım etmek istediklerini ifade etti. İstanbul genelindeki tüm cezaevlerinde din görevlilerimizin de aynı ruhla özverili olarak çalıştıkları, mahkumların çıktıktan sonra da denetimli serbestlik müdürlüklerince ortak yapılan görüşmelerle yalnız bırakılmadığını ifade eden Yaran, hayatta en önemli şeyin hata yapmak değil, hatadan dönüp nasuh tevbesiyle Allah'a sığınmak olduğunu söyleyerek mahkumların dini ve manevi duygularından güç almaları tavsiyesinde bulundu.