13.12.2015

İstanbul Müftüsü Yaran, Beyoğlu’nda Sabah Namazı Buluşmalarına Katıldı

Beyoğlu Müftülüğü’nde her pazar devam ettirilen sabah namazı buluşmalarına bu hafta İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da katıldı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde yer alan Hüseyin Ağa Camiinde devam eden sabah namazı buluşmasında namaz öncesinde Hüseyin Ağa Camii İmam Hatibi Faruk Yahyaoğlu tarafından Yasin-i Şerif okundu ve ardından Beyoğlu İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Nazım Özenç tarafından dua yapıldı. Sabah namazı Büyük Piyale Paşa Camii İmam Hatibi Semih Işık tarafından kıldırıldı.

Sabah namazı buluşmalarının bu haftaki konuğu olan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, namazdan sonra yaptığı konuşmada burada özellikle sabah namazı merkeze alınarak tesis edilen birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti. Yaran, her namazın müminin hayatında özel bir yeri olduğunu ancak, namazlar içinde sabah namazının da ayırt edici bir hususiyeti olduğunu ilgili ayet ve hadisleri naklederek ifade etti. Yaran, bu noktada namazlara cemaatin artarak devamını da Rabbimden niyaz ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı. Namazdan sonra Hüseyin Ağa Cami Müezzin Kayyımları Latif Yeşil ve Cengiz Bayraktar ve Dolmabahçe Camii İmam Hatibi Celalettin Şensoy ilahi ve kaside okudular. Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman da cemaate katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Program İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptığı dua ile sona erdi. Program sonunda cami yönetimi tarafından cemaate sıcak çorba ve lokma dağıtıldı.