19.10.2015

Din ve Hayat Dergisi 26. Sayısı yayınlandı

İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesince ortaklaşa yayınlanan Din ve Hayat Dergisi 26. Sayısını "Namaz" konusuna ayırdı.

Müslümanın hayatının merkezinde yer alan Namaz konulu sayıda, birbirinden değerli pek çok isim yer aldı. Prof. Dr. Rahmi Yaran “Namaz: Allah ile İrtibatın Zirve Yaptığı İbadet” başlığı ile namazın zahiri ve batınî yönüne işaret etti. Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur’an ayetlerinin dilinden namazı anlattı. Prof. Dr. Mesut Okumuş, “salat” kavramını ve bağlamsal anlamlarını Kur’an’da kullanıldığı şekliyle inceledi. Doç. Dr. Bekir Kuzudişli, namazın, “gözünün nuru” olduğunu söyleyen Efendimiz (s.a.v.)’in hayatındaki yerini ele aldı.

Bilgi ve Hikmet’e değen boyutuyla Namaz bahsini Dr. Ömer Müftüoğlu kaleme alırken, Mescid-i Nebevi’yi bir eğitim mekânı hâline getiren Ashab-ı Suffa’yı Prof. Dr. Mustafa Baktır inceledi. Mehmet Âkif’in yakın dostlarından, peygamber aşığı ve ruhunu secdede teslim eden Babanzâde Ahmet Naim’i Prof. Dr. Hüseyin Hansu bizlere tanıtırken. Osmanlı devlet idaresinin namaza verdiği önemi belgeler eşliğinde inceleyen yazıyı, Dr. Mustafa Küçük hazırladı. Fulya İbanoğlu, namaz hocası kitaplarından yola çıkarak namaz eğitiminin muhtevasındaki değişime dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karataş ise “Ümmetin Miracını Kıldım Namaz” başlıklı yazısında namazın edebiyata akseden yönünü inceledi.

Bu sayıda pek çok kıymetli konu ve kalemin yanında Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Doç. Dr. Kerim Buladı, Selahaddin Çelebi, Levent Uçkan, Najla Tammy Keppler İlhan söyleşileri de Din ve Hayat’ın sayfalarını zenginleştiriyor. Önceki sayımızda başladığımız arşiv bölümünde ulema portreleri, Dr. Ayhan Işık ve Esra Yıldız’ın kaleminden bu sayıda da devam ediyor. Dr. Kamil Coştu’nun namaz ile irtibatlı basın taramasının da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Dergi irtibat için:

İstanbul Müftülüğü Ek Hizmet Binası

Molla Fenari Mahallesi

Vezirhan Caddesi

Nuruosmaniye camii avlusu

Çemberlitaş, Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 526 16 79-80-81 (Dahili 15)

Faks:0 212 526 09 58