03.07.2015

İstanbul Müftülüğü Darülaceze Sakinlerine İftar Verdi

İstanbul Müftülüğü Ramazan ayı dolayısıyla Darülaceze sakinlerine iftar yemeği verdi. Program öncesinde Darülaceze Başkan Yardımcısı İlhan Uğur tarafından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, İl Müftü yardımcıları ve İlçe Müftülerinden oluşan heyete Darülaceze müessesesi gezdirildi. Burada kalan yaşlılar tek tek odalarında ziyaret edildi ve Ramazanları tebrik edildi.

İftar öncesi yaklaşık 600 kişinin yer aldığı programda ise Beyoğlu Müftülüğü ilahi korosu tarafından ilahiler seslendirildi. Beyoğlu Müftülüğü Kılıç Ali Paşa Camii Müezzin Kayyımı Necdet Naci Nurhan tarafından okunan aşrı şeriften sonra iftar edildi. İftar sonrası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’ın yaptığı yemek duasından sonra konuşma yapan Darülaceze Başkan yardımcısı İlhan Uğur, bugün 510 kişiye hizmet veren ve 120 yıllık bir kurum olan Darülaceze’de sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi. Daha sonra söz alan İstanbul Vali yardımcısı Osman ATEŞ ise iftarı tertip eden ve bu güzel ortamda bizlerin buluşmasına vesile olan İstanbul Müftümüze ve Müftülük personeline teşekkür ediyorum, dedi. Son olarak söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil YILMAZ’da Allah’a hamd, O’nun Rasulüne salat ederek sözlerine başladı. Ramazan’da iftarın ayrı bir güzellik olduğunu, iftar da dostlarla buluşmanın ayrı bir güzelliğe vesile olduğunu ifade eden Yılmaz, burada annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz ile birlikteyiz, dedi. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye büyük bir ailedir”

“Biz burada büyük insanlık ailesiyiz. Türkiye büyük bir ailedir. Burada Ramazan’ın bu güzel atmosferde cereyan etmesi de bizim için büyük bir lütuf. Aslında herkes birbirine muhtaç: toprak yağmura, insan havaya, genç yaşlıya, yaşlı gence… O yüzden bu Ramazan’ın temasını Başkanlığımız “iyilik” olarak seçti. Bu ramazan ve her zaman kendin için, ailen, çevren, memleketin için iyilik yap. Bu vesile ile bu iyilik çatısı imar eden başta Sultan II. Abdülhamid’i, bu müessesenin devamını bugüne kadar sağlayan tüm geçmişlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İyilik deyince bizler Rabbimizin rızasına uygun işler yapmayı anlıyoruz. Rabbimiz bu ümmeti övüyor. Burada toplanma sebebimiz de iyiliği büyütmek ve Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Rabbimizden memleketimizi ve İslam coğrafyasını muhafaza etmesini ve etrafımızdaki ateş çemberini def ü ref etmesini niyaz ediyorum. Ramazan-ı şerif hayırlar getirsin.”

Programa İl Müftü Yardımcıları, Çevre İlçelerin Müftüleri, İl ve İlçe Şube Müdürleri de iştirak ettiler.