11.06.2015

İstanbul Müftüsü Yaran, Kongo Cumhuriyeti Heyetini Kabul Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Kongo İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Eddie Serge Ngolo Ndzila ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Heyeti kabulünde konuşan Yaran, Kongo Cumhuriyeti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Kardeşlik bağımızın sınır tanımadığını, gönül coğrafyamızın bugün dünyanın her yerine nüfuz ettiğini görüyoruz dedi. Eskiden ulaşım ve iletişim noktasında sıkıntılarımızın olduğunu ifade eden Yaran, bugün dünyanın herhangi bir yerinde müslüman kardeşimize kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bu kanallarımızı yeter ki açık tutalım, dedi. Yaran, geçmişte Sultan II. Abdülhamid zamanında Afrika'ya gidildiğini, bugün de dünyanın dört bir tarafına devletimizin hizmet götürmeye çalıştığını sözlerine ekledi. Misafirlere İstanbul Müftülüğü ve İstanbul'da yürüyen din hizmetleri hakkında bilgi veren Yaran, İstanbul'da hafızlık eğitimi veren müesseselerden, Kur'an Kurslarından, Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nden ve bunların işleyişinden bahsetti. Yaran, başta Kongo İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Eddie Serge Ngolo Ndzila ve heyetine ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Kongo İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Eddie Serge Ngolo Ndzila da, sözlerine ziyaret nedenlerini açıklayarak başladı.

İstanbul Müftülüğü'nün tecrübelerinden istifade etmek ve bu birikimi kendi ülkelerine taşımak istediklerini ifade eden Ndzila, ülkelerinde yetimhane, eğitim ve cami faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Eğitim konusunda Türkiye’den destek beklediklerini bildiren Ndzila, “Çocuklarımızın gelip Türkiye’de eğitim görmesinden ve buradaki din adamlarının bizim ülkemize gelerek seminerler vermesinden büyük bir mutluluk duyarız.” şeklinde konuştu.

Ziyarette İstanbul Müftü Yardımcısı Sabri Demir ve İstanbul Müftülüğü Dış İlişkiler Birimi Şube Müdürü Emin Yılmaz da hazır bulundular.