18.06.2015

Irak Şii Vakfı Divan Başkanı İstanbul Müftüsü Yaran'ı Ziyaret Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Irak Şii Vakfı Divan Başkanı Alaa Abdulsahib Hüseyin El- Musavî ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Yaran, görüşme esnasında, Şii Vakfı Divan Başkanı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Mübarek Ramazan ayı içerisinde kardeşlik duygularının pekiştiği, Kur'an'ın rahmet ikliminin mü'minleri kuşattığı zaman dilimleri içerisinde olduklarını belirten Yaran şunları söyledi: "Bugün dünya Müslümanlarının en fazla ihtiyaç duyduğu şey kardeşliktir. Dün Ehl-i kıble diye bir tabir kullanılırdı. Yani kıblesi bir olan, kıblesi Kâbe olan insanlar ihtilafları da olsa kardeş sayılırdı. Bugün İslam dünyasında farklı gruplar eliyle cinayetler işlenmekte, katliamlar yapılmaktadır. Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Nijerya'da ve diğer ülkelerde kendilerinin İslam'ı temsil ettiğini iddia eden gruplar çok yanlış işler yapmaktadırlar. Müslümanın vazifesi dünyaya gerçek İslam'ı, doğru İslam'ı sevdirmek olmalıdır. Bu ziyaretiniz bizim için bu anlamda büyük önem arz etmektedir. Kardeşliğimizin pekiştirilmesi, birliğimizin daim olması için her daim Rabbimize niyazda bulunuyoruz. "

Daha sonra söz alan Irak Şii Vakfı Divan Başkanı Alaa Abdulsahib Hüseyin El- Musavî de İstanbul Müftülüğünü ziyaret ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirterek teşekkür etti. Musavî şöyle devam etti:

"Bütün İslamî kesimlerin ve mezheplerin birlik için çalışmaları aslolan görevidir ve olması gereken odur. Müslümanlar tarih boyunca bir arada yaşamıştır. Birlik olmak konusunda yaptığınız çalışmaları takip ediyoruz ve bu konuda Allah’tan başarılar diliyoruz. Müslümanlar arasındaki bütünleşme için sizinle, İslam dünyasındaki kurumlarla devamlı irtibat halinde olmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz.”

Heyetin ziyaretinde İl Müftü Yardımcısı Sabri Demir de hazır bulundu.