08.05.2015

Gana Müslümanlarından İstanbul Müftülüğü'ne Ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Gana Ticaniyye Konseyi Başkanı Abul Faidi Abdulai Ahmed Maikano ve beraberindeki heyeti kabul etti.

"Gana'nın bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmesi dünyanın geleceği açısından önemlidir."

Aynı zamanda Bölge İmamları Başkanlığını da yürüten Maikano ve beraberindeki heyetin İstanbul Müftülüğü'ne gerçekleştirdikleri ziyarette konuşan İstanbul Müftüsü Yaran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gana tarihi geçmişi olan bir devlettir, bütün Afrika'da olduğunu gibi Gana da sıkıntılı günler yaşadı. Bugün itibariyle Gana'nın bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmesi dünyanın geleceği açısından önemlidir," dedi.

"İslam kardeşliği sınır tanımaz."

Kardeşliğimizin sınır tanımadığını dile getiren Yaran konuşmasını şöyle sürdürdü: "Devletlerin sınırları vardır. Ancak Müslümanlığın sınırı yoktur. Zira Müslüman nerede olursa olsun, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan Müslümanı kardeş bilir. Bu noktada Müslümanı bilmek, sevmek ise Allah'ın emridir. Zira Kur'an-ı Kerim'de bütün Müslümanların kardeş oldukları ilan edilmiştir. Başka ayetlerde ise "mü'min erkekler ve kadınlar birbirlerinin velisidir." buyuruluyor. Bu kardeşlikten öte bir şeydir. Müslümanlar birbirlerinin ihtiyaçları ile ilgilenmek durumundadır."

"İslam dünyasında zayıflayan kardeşlik düşüncemizi yeniden ihya etmeliyiz"

Bugün İslam dünyasında kardeşliğin ve birbirimizin velisi olma düşüncesinin zayıfladığı ifade eden Yaran, bu Türkiye'ye yapılan ilk ziyaretin kardeşliğimizin pekişmesine büyük katkılar sağlayacağını ve güzel adımlar atılmasına vesile olacağını ifade etti. Heyet adına konuşan Gana Ticaniyye Konseyi Başkanı Ahmed Maikano ise, Türkiye'ye geliş sebeplerinin herhangi bir iş, ticaret ya da politik bir sebeple değil tamamen ilay-ı kelimetullah düşüncesi ve kardeşliğimizin artması niyetiyle olduğunu ifade etti. Gana'da, Afrika'da bir barış ortamının oluşması için burada olduklarını dile getirerek, kabullerinden dolayı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'a teşekkür etti.