27.04.2015

Hutbe Okulu Eğitim Programı ve Hutbe Yazım Atölyesi Tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla illerde görev yapan ve hutbe yazma konusunda ön plana çıkmış personele yönelik pilot il olarak seçilen İstanbul’da devam eden hutbe okulu eğitim programının ikinci ayağı olan Hutbe Yazımı Atölye Çalışması tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 1-18 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ve açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar YİĞİT ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’ın katıldığı Hutbe Okulu Eğitim Programı’nın devamı niteliğinde olan ve 21 personelin eğitim gördüğü ilk eğitim grubu arasından seçilen 11 personel için düzenlenen hutbe yazımı atölye çalışması yapılan son ders finaliyle tamamlandı.

Fatih İlçe Müftülüğü ek binasında TDV İLKSAY kurul üyesi Dr. Hasan KARACA tarafından 5 Ocak -27 Nisan 2015 tarihleri arasında her hafta pazartesi günleri 09.00 - 15.00 arasında devam eden ve ilk eğitim programına katılan personel arasından seçilen ( 1 Uzman Vaiz, 1 Uzman İmam-Hatip, 7 İmam-Hatip, 2 Müezzin-Kayyım) toplam 11 personelden müteşekkil bir grupla uzun süreli bir atölye çalışmasına devam edildi.

27 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen Hutbe Yazımı Atölye çalışmasının kapanış programına katılan İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet ÇEKİN ve beraberindeki İstanbul Müftü Yrd. Vehap KAPICIOĞLU, Dr. Hasan KARACA ve Şile İlçe Müftü Vekili Caner AKDEMİR tarafından katılımcılara belgeleri verildi.