Sultanahmet Camiinde "Birlikte Yaşama Ahlakı" Konulu Program Düzenlendi

15.04.2015

Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Sultanahmet Camiinde "Dünya Gençliği Birlikte Yaşama Ahlakını O'ndan Öğreniyor" konulu bir program tertip edildi.

Program İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran'ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına gençlerle birlikte olmaktan ve onların düzenlediği programa katılmaktan duyduğu memnuniyetle başlayan Yaran, gençliğin Kur'an'la, cami ile ve Efendimiz'le olan irtibatı üzerine kısa bir konuşma yaptı.

Gençlerin düzenlediği ve yine genç ve çocukların ağırlıklı iştirak ettiği programda Bayrampaşa Yeşil Camii Kur'an Kursu Öğrencisi Yusuf Kiracı, Eyüp Sultan Kur'an Kursu Öğrencisi Enes Malik Kuş, Nuruosmaniye Kur'an Kursu Öğrencisi Ahmet Yıldız, Y.Emre Tolutimur ve Aziz Mahmud Hüdayi Kur'an Kursu öğrencisi Tanzanyalı Adem Marumba tarafından Kur'an-ı Kerim'ler okundu. Programda Bahçelievler Soğanlı Kur'an Kursu Öğrencisi Muhammed Said Sağlam tarafından bir naat okunurken Fatih Yavuz Selim Camii Suriyeli Öğrenciler İlahi Grubu tarafından arapça ilahiler seslendirildi.  Aziz Mahmud Hüdayi Tanzanyalı Öğrenciler İlahi Grubu ve Bayrampaşa Kocatepe Kur'an Kursu İlahi Grubu da programa ayrı bir renk kattı.

İl Müftü yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu'nun da katıldığı Program Nuruosmaniye Kur'an Kursu Öğrencisi  Enes Yeğen'in yaptığı dua ile son buldu.