Bağcılar Merkez Camii’nde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz Dualarla Yadedildi

18.03.2015

Bağcılar Merkez Camiinde Çanakkale Şehitleri İçin Anma Programı Yapıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yılı münasebetiyle ahirete irtihal eden şehitlerimizi anmak için İstanbul Müftülüğü tarafından Bağcılar Merkez Camii’nde sabah namazına müteakip bir program düzenlendi.

18 Mart 2015 tarihinde sabah namazına müteakip Bağcılar Merkez Camii’nde gerçekleştirilen programda ilimizin seçkin hafız ve mevlithanları tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, tesbihat, ilahi ve kasideler okundu ve şehitlerimiz için dualar yapıldı.

"Ecdadımız bir gül bahçesine girer gibi şahadet şerbetini içmişlerdir"

Program sonrasında özel bir tv kanalına Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran şunları söyledi: "Çanakkale, hasta adam denilen Osmanlının yeniden dirilişi ve daha önce yapılan muharebelerle morali bozulmuş olan milletimizin yeniden kendine gelmesi ve buldukları moralle istiklal harbine doğru yürümesi ve kazanmasıdır. Dedelerimiz, Çanakkale savaşında yedi düvele, adeta tüm dünyaya karşı canlarını seve seve feda etmişler,  bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmişler ve hatta bazıları onu bile bulamamışlardır ki Mehmet Akif onlara şu mısralarla seslenmiştir:

“Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.”

Program, Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan ve cephede bulunan askerlerin durumunu temsil eden platformda canlandırılan tiyatral bir gösteri ile devam etti. Programı izleyen vatandaşlara Bağcılar Belediyesi tarafından, cephede savaşmış olan şehit ve gazilerimizin nasıl bir yokluk içinde bu mücadeleyi verdiklerini temsilen Çanakkale menüsü olarak adlandırılan bir tas çorba ile yarım ekmek ikram edilerek program son buldu.

Programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İl Müftü Yardımcıları ve çok sayıda vatandaşımız iştirak ettiler.