Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Şehitler İçin Anma Programı Yapıldı

22.03.2015

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı dolayısıyla İstanbul Müftülüğü ile Çanakkale Müftülüğü tarafından Sultanahmet Camii'nde öğle namazından sonra "Kur’an-ı Kerim ve Mevlit programı” düzenlendi.

Sultanahmet Camii'nde tertip edilen program öncesinde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Çanakkale Şehitleri ile alakalı konuşma yaptı. Konuşmasında Çanakkale'yi Çanakkale yapan ruha vurgu yapan Yaran, tarihin bu en önemli sahnesinde imanın, inancın zaferini görüyoruz, dedi. Yaran, Çanakkale'de can veren şühedanın bu anlamda bize büyük bir miras bıraktığını ve bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Namazdan sonra devam eden programda Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt, Çanakkale ruhunu anlatan bir konuşma yaptı. Çanakkale Müftülüğü ilahi korosunun icra ettiği ilahiler ve İstanbul’da çeşitli camilerde görev yapan müezzin ve imamların iştirakiyle okunan Mevlid-i şerifler, Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin akabinde, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından yapılan dua ile program son buldu.

Programın sonunda, programa iştirak eden cemaate İstanbul Müftülüğü tarafından “Çanakkale Unutulmasın” adlı eser ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan "Bir Milletin Yeniden Dirilişi: Çanakkale" kitabı dağıtıldı ve yemek ikramı yapıldı. Ayrıca program öncesinde Sultanahmet meydanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.