İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'i Mezarı Başında Dualarla Andık

12.03.2015

İl Müftümüz Prof.Dr. Rahmi Yaran İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 94.yıldönümü nedeniyle Mehmet Akif ERSOY’u anma programına katıldı.

Programa İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya KARACAEV, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ, İstanbul İl Müftü Yardımcıları Vehap Kapıcıoğlu ve Mehmet Yaman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekine DAYIOĞLU, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halil YÜCEL ve Süleyman ADIYAMAN, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip KINA; Kurum Amirleri, Vatandaşlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Edirnekapı Şehitliğinde bulunan Mehmet Akif ERSOY’un kabri başında tertip edilen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına müteakip, öğrenciler tarafından Akif’in hayatı ve mücadelesine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

İl Müftü Yardımcıları Vehap Kapıcıoğlu ve Mehmet Yaman’ında katıldığı Anma programı, din görevlilerimiz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve akabinde İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Rahmi YARAN tarafından yapılan dua ile sona erdi.