Sudan Başkonsolosu İl Müftüsünü Ziyaret Etti

23.02.2015

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Sudan Başkonsolosu Asım M. Ali MUKHTAR ve Konsolos yardımcısı Ali Mohammed ALİ’yi kabul etti.

Dost ve kardeş ülke Sudan Başkonsolosunu İstanbul İl Müftülüğünde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul İl Müftüsü Rahmi YARAN, tarihte Osmanlı ve Sudan arasında önemli alakalar vardır, bu alaka öncelikle İslam Kardeşliğidir. Bu da zaten en önemli olanıdır. Müftü YARAN konuşmasında Sudanlı kardeşlerimizi hasbi gördüğünü ifade etmiştir. Sudan’ın tarihi bir öneme sahip olduğunu kaydeden Müftü YARAN, gerçekleşen bu ziyaretin iki kardeş Müslüman ülke arasındaki ilişkilerimizin daha da gelişmesini sağlayacağını söyledi.

İstanbul Müftülüğünü ziyaret eden Sudan Başkonsolosu Asım M. Ali MUKHTAR ise,  İstanbul Müftüsüne nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek, geçen sene hacca gittiğini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mekke ve Medine’de Hac organizasyonlarını gördüğünü ve takdire şayan, organizasyondan örnek aldığını, Sudan Hac ve Umre organizasyonlarını da aynı şekilde düzenlemek için il müftülüğünden bilgi almasının kendilerine bir tecrübe kazandıracağını belirtti.

Ziyarete, İl Müftü Yardımcısı Sabri Demir ve Şahin Yıldırım de eşlik etti.

İl Müftü Yardımcısı Şahin YILDIRIM İstanbul Müftülüğü tarafından yürütülen hac ve umre hizmetleriyle hakkında slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.