TDV Yeniden Yapılanma Toplantısı İSAM’da Yapıldı

29.01.2015

“Kuruluşlarımız farklı olsa da aynı şemsiye altında hizmet ediyoruz”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran: “Türkiye Diyanet Vakfı elbetteki Diyanet İşleri Başkanlığından ayrı bir kuruluş olmakla birlikte bizim şubelerimizde Müftülüklerimizden ayrı bir kuruluştur. Ancak resmiyette ayrı, hizmette beraber yürüdüğümüz ve birlikte devam ettiğimiz bir kuruluş. Bizler bu çatının, bu şemsiyenin altında hizmet ediyoruz.” dedi.

İstanbul Müftülüğü’nün ev sahipliğinde, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konferans salonunda gerçekleşen "Türkiye Diyanet Vakfı Şubeler ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Yeniden Yapılandırma Süreci Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Yaran, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden gelen TDV vakıf temsilcilerinin de katıldığı toplantının hayırlı ve bereketli geçmesini niyaz ederken,  “Türkiye Diyanet Vakfı’nı kuran ve bugünlere kadar başarılı bir şekilde şanına leke getirmeden hayırlı hizmetlere vesile olarak devam ettiren muhterem kardeşlerimiz ve hocalarımıza teşekkür ediyor, hayatta olmayanlara Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor hayatta olanlara da sağlık ve afiyet içerisinde daha nice hizmetlerde Rabbim muvaffakiyetler nasip eylesin diyorum.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı ile İnsanlığa ve İslam’a hizmet yolunda birlikte çalıştıklarını ifade eden İstanbul Müftüsü Yaran, sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfı şemsiyesi altında hizmet veren kurum ve kuruluşlar bu çatının altında olmaktan iftihar ediyorlardır ve böyle de olmalıdır. Faaliyetlerimizde tek tek kendimizi öne çıkarmak yerine, bizimle birlikte o şemsiyeyi vurgulamamız ve o şemsiyenin altında olduğumuzu hissettirmemiz gereklidir.”

“Yardımları yaparken Ümmet bilinciyle hareket ediyoruz”

İl Müftüsü Yaran’ın konuşmasının ardından söz alan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ikinci başkanı Mazhar Bilgin, "Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumunda 2 bin 954 öğrenci eğitim görüyor. Afrika'da İngilizce ve Fransızca eğitim verecek 2 yeni okul daha açacağız" dedi. Bilgin, 40 yıl önce din hizmeti için kurulan Vakfın, iyilik hareketine dönüştüğünü söyledi. Her geçen yıl büyüyen Vakfın 29 Mayıs Üniversitesi'ni kurduğunu, İslam Ansiklopedisi'ni oluşturduğunu dile getiren Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti: "Somali'deki imam hatip lisemizde şu anda 400'den fazla öğrenci var. Biz oralarda imam hatip lisesi müfredatıyla eğitim veriyoruz. Haiti'de bir okul açtık. 220 öğrencisi var. Yurt dışından Türkiye'ye getirip okuttuğumuz öğrenci sayısı 3 bini geçti. Bunlar imam hatip lisesi ve ilahiyat öğrencileridir. Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumumuzda 2 bin 954 öğrenci eğitim görmektedir. Bugüne kadar 4 bin 289 öğrencimiz mezun olmuştur. Afrika'da hem İngilizce hem de Fransızca eğitim veren 2 yeni okul daha açacağız. Vakıf olarak, ümmetin derdiyle dertlenmiş gençler yetişmesini istiyoruz."

Vakfı vizyonu ve misyonuyla yeniden yapılandırarak yeryüzünde iyiliği egemen kılmak için 7 kıtada insanlığın hizmetinde olmayı amaçladıklarını belirten Bilgin, yardımları yaparken ümmet şuuruyla hareket ettiklerini vurguladı.

“Vakıf, Türkiye genelinde 995 şubeye ulaştı.”

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ise yeniden yapılanma süreci kapsamında 10 ilde bölge toplantıları düzenleyerek il ve ilçe müftülerini, Vakıf görevlilerini bilgilendirdiklerini vurguladı. Yeniden yapılanma süreciyle Vakfın Türkiye genelinde 995 şubeye ulaştığını belirten Palakoğlu "40. yıl vesilesiyle de bazı etkinlikleri yine sizlerle organize edeceğiz. TDV, 40. yılında hem ülkemizde hem de 7 kıtada 100'ü aşkın ülkede yeryüzünde iyiliğin egemen olabilmesi için çalışıyor, bundan sonra da hizmetine devam edecek" diye konuştu.

Programda TDV Şubeler Koordinatörü Yavuz Kocamış ve Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Müdürü Hicret Toprak, yeniden yapılanma süreciyle ilgili sunum yaptı.