Müftü Yaran, Silivri 1 No'lu Cezaevi Hükümlü ve Tutuklularla Buluştu

21.01.2015

"Hedefimiz; hatalarımızı düzeltip, daima iyiye yönelmek olmalıdır"

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN: "Dünya bir misafirhanedir. Geldik ve gidiyoruz. Burası da bir hanedir. Hedefimiz daima iyi olmalı, iyiye doğru yönelmeliyiz. Kazara yanlış yaptıysak, yanlışı düzeltip o yanlıştan uzak durmalıyız. İrademizle gönülden gelerek Rabbimize dönmeliyiz." dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Silivri 1 No'lu Cezaevi müdürlüğü tarafından 1 No'lu Cezaevi Kapalı spor salonunda düzenlenen programda hükümlü ve tutuklularla buluştu.

"İstenirse bu mekanlar birer okul haline gelebilir"

Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklularla böyle bir program vesilesi ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini dile getiren YARAN, bulundukları ortamın “Medrese-i Yusufiyye” olarak da anıldığına vurgu yaptı. Bu isimlendirmenin suçlu olmadığı halde iftiraya uğrayıp ömrünün önemli bir kısmını hapishanede geçiren Hz. Yusuf’tan geldiğini anlatan YARAN, cezaevlerinde nice suçsuz insanların da olabileceğini belirttikten sonra isterlerse bu mekânın kendileri için bir okul işlevi görebileceğini, burada kendilerini yenileyip geliştirebileceklerini anlattı. Konuşmasına irade ve hürriyet kavramlarını örten bağımlılık meselesine getirerek devam eden YARAN şunları söyledi: "İçki, sigara, uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılık, insan iradesini devre dışı bırakır. İnsan buna razı olmamalıdır. Güçlü insan; kendine hâkim, kararlarını başka şahıs veya maddelerin etkisinden uzak olarak alabilen insandır." İstanbul Müftüsü YARAN, bu manada namaza ve duaya devam edilmesini tavsiye ederek sözlerini tamamladı.

Programda Silivri İlçe Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ’ın konuşmalarının yanında,  Eyüp Sultan Cami İmam-Hatibi Erhan METE, Şişli Nacı Nimet Özden Cami İmam-Hatibi Recep GENÇ, Bağcılar Ebubekir Cami İmam-Hatibi Hasan KOÇAK ve Bahçelievler Geylani Kur’an Kursu Öğreticisi Murat AKBULUT tarafından aşr-ı şerifler okundu. Yine Şişli Merkez Cami İmam-Hatibi İbrahim DUMAN yönetiminde ilahiler seslendirildi.

Program, Bayrampaşa İlçe Müftüsü İzzet ŞENER’in yaptığı dua ile sona erdi. Programa başta Silivri 1 No'lu Cezaevi Müdürü Semih YURDAKUL olmak üzere kampüs içerisindeki diğer Kurum Müdürleri ve personel de katıldı.