İstanbul Müftüsü Yaran, Fildişi Sahili Yüksek İslam Konseyi Heyetini Kabul Etti

09.01.2015

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Fildişi Sahili Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ebubekir FOFANA ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İstanbul Müftüsü Yaran, heyete yaptığı konuşmada, "Daha önce tanışmadığımız kardeşlerimizle birkaç saatlik tanışmayla sanki yıllardır tanışmış gibi olduk. Çünkü kalplerimiz aynı, mesafe uzakta olsa size kendimizi yakın görüyoruz. Bu da dinimizin bir nimetidir." dedi.

Konuk heyete İstanbul Müftülüğünün, Din hizmetleri ve Din eğitimi hakkında detaylı bilgi veren İl Müftüsü Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye’deki hizmetlerinin yanı sıra başta Avrupa’daki soydaşlarımız olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkan Ülkeleri, Orta Asya, Uzakdoğu ve Latin Amerika gibi dünyanın birçok yerine Din Hizmetleri Müşaviri, Ataşe ve Koordinatörleriyle profesyonel hizmet götürdüğünü söyledi.

Mesafeler uzak olsa da sizi kendimize yakın hissediyoruz

Fildişi Sahili Yüksek İslam Konseyi Başkanı Fofana ise, İl Müftüsü YARAN’a kabulünden dolayı teşekkür ederek, "Mesafe uzak olsa da sizi kendimize yakın görüyoruz. Bu tarz ziyaretleşmeler şüphesiz alakayı güçlendirir." dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğünün tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirten Fofana, ülkesindeki sosyal hayat ve din eğitimi alanındaki sorunlardan söz etti. Geleneksel medrese eğitimi veren okullara resmiyet kazandırmak için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade eden Fofana konuşmasına şöyle devam etti:

“Din eğitimi ve din hizmetleri konusunda Diyanet’in bilgi ve tecrübesine ihtiyacımız var. Din eğitimi modelinizi ülkemizde uygulamak bizim için önemlidir. Ülkemizde, dini eğitimin yanı sıra çağdaş eğitimi de vererek insanlarımızın seviyesini yükseltmek ve İslam’ı daha anlaşılır duruma getirmek istiyoruz. Bu konuda sizden yardım bekliyoruz”.

Fofana, İstanbul Müftüsü YARAN’dan Fildişi'li çocukların İslami ilimleri tahsil etmeleri yanında Fen ilimlerinin de ülkemizde tahsil etmeleri konusunda talepte bulundu.