‘’ İlkemiz, prensibimiz Rahmet, Merhamet olmalı…’’

08.01.2015

Aralık 2010’dan itibaren İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Veysi PATIR’ın emekli olması dolayısıyla mütevazi bir veda programı düzenledi.

Bahçelievler Müftülüğünün ev sahipliğinde Bahçelievler Öğretmenevinde düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN ve İstanbul Müftü Yardımcıları yanı sıra Bahçelievler İlçe Müftüsü ve çalışanları katıldı.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysi PATIR veda konuşmasında “Devletimiz bize nerede görev verdiyse orada görev yaptık ve bu görev süresi içerisinde layıkıyla vazifemizi yaptık. Bugün kadar istemeyerek de belki kalbini kırdığım dostlarım olmuş olabilir. Lütfen hakkınızı helal edin” dedi.

‘’ İlkemiz, prensibimiz Rahmet, Merhamet olmalı…’’

Gecenin sonunda söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN konuşmasında özetle “Müslümanın en önemli sıfatlarından birisi de “Rıfk” tır. Rıfk : Zerafet, Nezaket ve Merhamet demektir. Peygamberimizin ahlakıyla kendimize yön verelim. Mevzuatta yazılan görevlerimizi yapınca görevimizi yapmış oluruz, yapmazsak görevimizi yapmamış oluruz. Ama daha fazlasını yaparsak ahiret azığımızı hazırlamış oluruz.” Dedi ve Din Hizmetlerine yıllarca emek verip emekliliğe hak kazanmış olan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysi PATIR’ a teşekkür etti.

Program sonunda Müftü Yardımcısı PATIR’a plaket ve çiçek takdim edildi.