İl Müftüsü Yaran, Bakırköy Müftülüğüne Bağlı Cezaevi Vaizleri İle Bir Araya Geldi

31.12.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Bakırköy Müftülüğü'nün ev sahipliğinde Bakırköy’de görev yapan cezaevi vaizleri ile bir araya geldi.

"Bir kez söylüyorsak, iki kere dinlemeliyiz"

Bakırköy Cezaevi Vaizlerinin tamamının katıldığı toplantıda konuşan Müftü YARAN, cezaevinde yatan insanlarla iletişimimizde “Bir kez söylüyorsak, iki kere de dinlemeliyiz” dedi.

Cezaevinde yatan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması hususuna da değinen Müftü YARAN, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adalet Bakanlığı tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlayan ve 10.02.2011 tarihinde Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalan protokol ile cezaevlerinde ahlaki gelişim ve manevi rehberlik hizmetlerinin verildiğini" ifade etti.

"Cezaevi -Kardeş İlçe" Uygulaması

Cezaevlerinde din hizmetlerinin verimliliğinin artmasını gerektiğini de vurgu yapan Müftü YARAN, "vaizlerin fedakârlık yapmaları gerektiğini, bu bağlamda cezaevlerinde her koğuşta kütüphaneler olduğunu, bu kütüphanelerde ilmihal ihtiyacının karşılanması gerektiğini" dile getirdi. Ayrıca İstanbul Müftülüğü'nün cezaevlerinde yürütülen hizmetlere destek olmak amacıyla “Kardeş İlçe” uygulaması başlattığını da sözlerine ekledi.

Programının devamında İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap KAPICIOĞLU ve Bakırköy Cezaevi Vaizi Sümeyra SAV'ın konuşmalarının ardından program son buldu.

Programa ayrıca Bakırköy Müftülüğü'nün Cezaevi Kardeş İlçe Müftülükleri olan Bahçelievler, Bağcılar ve Zeytinburnu Müftüleri de katıldılar.