Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı İl Müftümüzü Ziyaret Etti

25.11.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Ahmed Khiyar Mohammed Aman'ı makamında kabul etti. YARAN burada yaptığı konuşmada

Etiyopya'nın (Habeşistan’ın) hem bütün Afrika hem de İslam dünyası için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Müftü YARAN Hz. Muhammed (s.a.v) döneminde Habeşistan'a hicret eden Müslümanlara sahip çıkan,  Misafirpervlik yapan,yine Hz Peygamber (S.A.V) müezzini Bilalı Habeşî’nin diyarı , Habeşistan’dan  Peygamberimiz (S.A.V) Fethedileceği müjdesini verdiği  ve Ecdadımız tarafından fethedilen  İstanbul’a  hoş  geldiniz dedi. Müftü YARAN Habeşistan ile Türkiye’nin coğrafik açıdan uzak olsa da, gönül dünyamızda ve kalbimizde, Habeşistan bizlere çok yakındı. Bu ziyaretinizle gönül dünyamızda yakın olan sevgilerimizi pekiştirmiş olduk.

Müftü Yaran konuk heyete İstanbul Müftülüğünün, Din Hizmetleri ve Din eğitimi hakkında detaylı bilgi verdi.

Konuk Başkan Aman ise, Müftü YARAN'a kabulünden dolayı teşekkür ederek,  Aman, Türkiye'nin zengin ve derin kökleri olan bir ülke olduğunu ve son zamanlarda ekonomik gelişmede büyük başarılar elde etmesinin İslam camiası için örnek bir gelişme olduğunu belirtti. Konuk başkan, Habeşistan'ın Hz. Bilal ve Hz. Necaşi'nin beldesi olduğunu, İslam'ın Medine'ye ulaşmadan önce Habeşistan'a ulaştığını dolayısıyla Müslümanların tarihi açıdan Habeşistan’a bir sevgi duyduklarını ifade etti.

Aman, İstanbul Müftüsü YARAN'dan Etiyopyalı çocukların İslami ilimleri tahsil etmeleri yanında Fen ilimlerinin de ülkenizde tahsil etmeleri konusunda talepte bulundu.

Ziyarette Addis Ababa Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar,İl Müftü Yardımcısı Sabri DEMİR ve Etiyopya ile kardeş şehir olan Kâğıthane Müftüsü Mevlüt HALİLOĞLU da hazır bulundular.