Latin Amerikalı Müslüman Dini Liderlerin Sultanahmet Hatırası

14.11.2014

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi"ne katılan konuklar, Cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

Toplantı için İstanbul'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi"ne katılmak üzere 40 Latin Amerika ülkesinden gelen konuklara, Sultanahmet Camisi'nde cuma namazı kıldırdı.  Başkan Görmez, cuma hutbesinde, tüm insanların özellikle de Müslümanların birbirlerine karşı merhametli olmaları gerektiğini dile getirdi. Görmez, "Yüce Rabbimiz ümmeti Muhammed'e birlik şuuru nasip eylesin. Mescid-i Aksa'yı ve esaret altındaki bütün Müslümanları özgürlüğe kavuştursun" ifadelerini kullandı.

Cuma namazından önce vaaz eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN da İslam kardeşliği ve buna bağlı olarak kardeşler arası dayanışma, emr-i bi’l-mâruf, iyiliği yayma sorumluluğu üzerinde durdu. Müftü YARAN ayrıca İslam adına ortaya çıktığını söyleyen ama Müslümanlar’a zarar veren örgüt ve toplulukların propagandalarına karşı bilhassa gençleri uyardı.

Namazın ardından katılımcılar, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile Sultanahmet Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdi.