Küçükçekmece Kanarya Yunus Emre Yatılı Kız Kur’an Kursu Törenle Açıldı

07.11.2014

Her hafta Cuma günü bir ilçeyi ziyaret eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN,  bu hafta Küçükçekmece ilçesinde bir dizi gezi, ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Müftü YARAN, Küçükçekmece Yavuz Selim Kız Kur’an Kursu, Yeşilova Merkez Camii Kenan Ünal Kız Kur’an Kurslarını ziyaret etti. Burada görevliler ve öğrencilerle sohbet eden Müftü Yaran, öğrencileri Kur’an öğrenimine verdikleri önemden ve vakitlerini Kur’an ilmi ile değerli kıldıklarından dolayı tebrik etti. Ayrıca eğitim-öğretim alanında yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Küçükçekmece İlçesi Yunus Emre Camii’nde cuma vaazı ile vatandaşlara “Allah Yolunda Harcama (Karz-ı Hasen)” hakkında hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, Muhammed Suresi’nin 7. Ayetinden bahsetti. Ey İman Edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz Allah’ta size yardım eder. Ayaklarınızı sabit kılar. (Muhammed,7). Biz de dine sahip çıkarsak Allah’ta bize yardım eder diyerek camileri bu şekilde dolduran ve şenlendiren cemaate teşekkür etti.  İlçe Müftüsü Cemalettin BAL, hutbe irad ederek ardından cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazı sonrası, Müftü YARAN Küçükçekmece Kanarya Yunus Emre Yatılı Kız Kur’an Kursu açılış törenine katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan töreni; açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Bal; Kur’an Kursu’nun çok zor şartlar altında yapıldığını ve Kur'an Kursu binası içerisinde çok sayıda sınıf ve çok amaçlı salon bulunduğunu belirterek tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Protokol konuşmaları sonrasında emeği geçen hayırseverlere plaket verilirken, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN “Kız Kur’an Kurslarının önemine” dikkat çekerek yaptığı konuşma ile Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleşti.

Açılış takdim edilen plaketlerin ardından sona erdi.