Müftü YARAN Ağrı’da Konferans Verdi

18.10.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Ağrı Müftülüğünün davetlisi olarak gittiği Ağrı’da “Cami ve Gençlik” konulu konferans verdi. 18 Ekim Cumartesi günü Ağrı’ya giden YARAN’ı havaalanında davet sahibi ve İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ ile Din Görevlileri karşıladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşması yapan Ağrı İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ günün önemine değindi ve davetlerini kabul ettiği için Müftü YARAN’a teşekkür etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN da yaptığı konuşmada caminin İslam tarihindeki önemine ve fonksiyonuna değindi. Müftü YARAN Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail tarafından yeniden inşa edilen ve hac uygulamalarına sahne olan Kâbe ve etrafındaki mukaddes mekânların daha sonra islam dışı uygulamalara sahne oluşuna dikkat çekti. Bunun sebebinin inanan insanların inaçlarına uygun yaşamayı terk etmeleri olduğunu söyleyen YARAN, Müslümanların memleketlerinde Müslümanca yaşamayı sürdürmelerinin önemine vurgu yaptı. İslam adının ve camilerin fitneye de vesile yapılabileceğini söyleyen YARAN, Hz. Peygamber döneminde yaşanan ve Tevbe suresinde anlatılan Mescid-i Dırar olayına dikkat çekti.

Daha sonra Müslüman gençler için rol modle konumundaki sahabilerden misaller veren YARAN özellikle H.z Ali, Mus’b . Umeyr ve Hanzale b. Ebu Amir ile Hz. Ebu Bekir’in kızları Esma ve Hz. Aişe’nin, peygamber efendimizin kızı Hz. Fatıma’nın hayatlarından örnekler verdi.

İl Müftüsü yanında İlçe Müftüleri ve din görevlilerinin de katıldığı konferans Ağrı halkı tarafından ilgi ile izlendi.