İstanbul Müftülüğünden Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine Ziyaret…

16.10.2014

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürü Adem ÖZDEMİR'i ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürü Hüseyin GÜNGÖR'ü makamında ziyaret etti.

Müftü Yaran ziyarette, mahkemelerce verilen hapis ve para cezası dışındaki alternatif cezaların infazının yerine getirilmesinde şüpheli, sanık ve hükümlülerin yeniden suç işleme risklerinin en aza indirilmesi için yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında yetkilerden bilgi aldı. Müftü Yaran bu konuda gereken desteğe kurum olarak her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Bu toplum sizinle ilgileniyor, Camilerimiz sizlere Her Zaman Açık

İstanbul Müftüsü YARAN; “Camilerimiz tüm halkımıza olduğu gibi siz değerli gençlere de açıktır. İyilikle kötülükle mücadele etmek insanlarda sürekli vardır, irademize hâkim olup kötülükleri yenmemiz lazım. Psikolojik sıkıntıları ve aile sorunu olanlar bizlere her zaman başvurabilir. Bu toplum sizinle ilgileniyor ve her zaman de ilgilenecektir. Camilerimiz ve kapılarımız sizlere her zaman açıktır” dedi.

Hz. Yusuf Peygamber Size Örnektir.

Müftü Yaran konuşmasında ayrıca, toplumla iletişim kurmanın, gençleri camilerle tanıştırmanın gerekliliğine dikkat çekerek, insanların zaman zaman suç işleyebileceğini ve bazen de suçsuz da yargılanabileceğini dile getirdi. Yaran, “Hz. Yusuf Peygamber bizler için bir örnektir. Hz. Yusuf Peygamberin durumu bazen de insanı olgunlaştırır. İnsan hem çok güçlü, hem de çok zayıftır. Düşmez kalkmaz bir Allah vardır. Önemli olan bu kuyudan çıkmaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

Yaran yetkililere ve görevlilere çalışmalarında başarılar diledi.