“Mihrap Hizmetlerinde İz Bırakanlar”

15.10.2014

“Mihrap Hizmetlerinde İz Bırakanlar” anma programı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlendi

İstanbul İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen anma programı Küçükköy Merkez Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Mustafa Ergün’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı ve İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın açılış konuşması devam etti.

Müftü Yaran, mihrap hizmetlerinde iz bırakan mümtaz şahsiyetlerden Gönenli Mehmet Efendi, Abdurrahman Gürses Hocaefendi ve Şerife Çamlı hocahanımın hayatlarının örnek alınmasının son derece önemli olduğuna ifade etti.

Programda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat TEMEL yaptığı konuşmada Gönenli Mehmet Efendinin hayatından örnekler vererek O’nun akıl fikir ötesi, hesap kitap bir gayretin adamı olduğunu belirtti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK ise Abdurrahman GÜRSES Hocaefendinin kendine has okuyuş tavrı ile Kur’an ve Kıraat üstadı olduğunu belirterek Kur’an ve Sünnet çizgisinde yaşamış olan âlim bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Mukaddes ÇITLAK ise yaptığı konuşmada rahmetli Şerife ÇAMLI hocahanımın yaptığı hizmetleri anlatarak hayatından örnekler verdi.