İstanbul Müftüsü Yaran, Sultanahmet Camii’nde hutbe irad etti

04.10.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Sultanahmet Camii’nde irad ettiği Bayram hutbesinde “Bayramlar ortak sevinç ve heyecan günleridir.” dedi.

İstanbul'da bayram namazını kılmak isteyen binlerce Müslüman Sultanahmet Camisi'ne akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı.

Bayram namazından önce Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük cemaate vaaz ve nasihatte bulundu.

Bayram namazını Sultanahmet Cami İmam-Hatibi İshak Kızılaslan kıldırdı. Namazdan sonra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran hutbe irad etti.

İstanbul Müftüsü Yaran; Hutbede, Bu bayram kardeşliğimizi yeniden hatırlama vesilesi olsun. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ihtiyaç halinde insanlar var, Müslümanlar var. Bayram onlara bir nebze de olsa soluk aldırabiliyorsa, dünyada onların halini gören, yardımına koşan kardeşleri olduğunu onlara hissettirebiliyorsa ne mutlu! Bunu hissettirecek olan sizlersiniz. Allah’ın kendilerine imkân verdiği varlıklı kardeşlerimiz, Allah’ın bu muhtaç kullarını da görmekle yükümlüdür. Sahibi olduğumuzu, kazandığımızı düşündüğümüz her şeyin hakiki sahibi Allah’tır. Her şey bizim elimizde Allah’ın emanetidir. Onları hakiki sahibi olan Allah’ın emirlerine uygun olarak kullanmak ve bir kısmını da yine O’nun talimatı istikametinde ihtiyaç sahiplerine yönlendirmekle hem Allah katında değer kazanır hem de toplumsal barışa ve huzura katkı sağlamış oluruz. Allah Kur’an-ı Kerim’de varlıklı kimselerin malında muhtaçların hakkı olduğunu açıkça belirtir, verilecek sadaka, zekât ve benzeri desteklerin, veren için bir arınma ve temizlenme vesilesi olacağını beyan eder. Muhtaçların, zayıfların hak ve hukukuna riayet edilmeyen toplumlar aynı zamanda bu dünyada da huzursuzluğa mahkûmdur. " dedi.

Program, okunan ilahilerle sona erdi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın irad ettiği hutbe metni için tıklayınız.