Saraybosna Müftüsünden İstanbul Müftülüğünü Ziyaret

29.09.2014

Saraybosna Müftüsü Prof. Dr. Enes Efendi LEVAKOVİÇ ve beraberinde Olovo şehri baş imamı Esad Efendi PEPİÇ, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN ı makamında ziyaret etti.

Saraybosna Müftüsü Enes EFENDİ Mayıs 2014 tarihinde Müftü seçildiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kardeş şehir projesi kapsamında Türkiye’ye geldiğini Kırşehir İl Müftülüğünü ziyaret ettiğini ifade etti. Müftü Enes Efendi dost ve kardeş ülke Türkiye tarihten beri her zaman bizlere maddi ve manevi yardımları olmuştu dedi ve Saraybosna Müftülüğü olarak İstanbul müftülüğünün din hizmetleri tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Kardeş ülke Saraybosna Müftüsüne ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Saraybosna Müftüsü seçilmesinden dolayı tebrik ederek hizmetlerinde başarılar diledi.

Müftü YARAN; Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2007 yılında başlattığı ve devam eden kardeş şehir projesi sayesinde, Afrika, Balkanlar ve Avrasya’da Müftülükler arasında Köprüler kurduğunu belirterek İstanbul İl Müftülüğünün Rusya Müslümanları dini idaresi merkezi ve Moskova Müftüler konseyi başkanlığı ile kardeş olduğunu belirterek yine İstanbul İlçe Müftülükler de Afrika ülkeleri, Balkanlar, Rusya Cumhuriyetindeki Müftülükler ile kardeş Müftülükler olduklarını belirtti.

Müftü YARAN Kardeş şehir projesi, İmkânı olan Müftülüklerimizin imkânı olmayanlara yardım etmesidir. Kardeş Müftülüklerimiz ihtiyaçlarına göre, Camii, Kuran Kursu, sağlık ocağı ve yetimhaneler yaptırmaktadır dedi. Ziyaretlerine İl Müftü yardımcısı Sabri DEMİR de eşlik etti.