Müslüman Olan Yeni Bir Hayata Başlar

26.09.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Maltepe 3 Nolu L tipi Cezaevini ziyaret etti.

26 Eylül Cuma günü Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na gelen Yaran, burada bulun yabancı tutuklardan 24 tanesinin Müslüman olması dolayısıyla düzenlenen merasime katıldı. Maltepe Müftü Vekili Ahmet DUR ve Maltepe Cezaevi vaizlerinin de hazır bulunduğu ziyaret esnasına 3 nolu L tipi cezaevi Müdürü Vural TEMUR ile makamında gerçekleşen kısa görüşmeden sonra programın yapılacağı salona geçildi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN burada yaptığı konuşmada Cezaevi Müdürü ve Personeline burada hizmet veren Müftülük personeline, bu hizmet imkânını sağlayan protokolü hazırlayan Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Mahkûm ve tutuklulara “Burada kalan misafirler” diye hitap eden İstanbul Müftüsü özetle şunları söyledi.

Hayatta insanın yaratılışından beri iyi ile kötü, hak ile batıl, doğru ile yanlış, hayır ile şer arasında geçen bir mücadele vardır. Bu iki seçenekten istediğini seçme iradesine sahip olan insan, bir imtihanla karşı karşıyadır. Allah daima iyi, hak, doğru ve hayır olanın seçilmesini ister ve bu konuda insanları eğitmek için peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Son peygamber Hz. Muhammed (S.a.v.) ve son kitap Kur’an-ı Kerim’dir. Onları kılavuz ve rehber edilen insan Allah’ın rızasını kazanır ve bu da onu cennete götürür.

Hata edenlerin en iyileri tövbe edenlerdir.

İnsan hayatta hata edebilir, yanlış yapabilir. Akıllı insan, iyi insan hatada ısrar etmez, hatadan döner. İşte bu dönmenin adı Tövbe’dir. Peygamber Efendimiz “Bütün insanlar hata eder. Hata edenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir” buyurur. Tövbede, yapılan günah ve hatadan pişman olmak ve onu bir daha yapmamaya kesin karar vermek gerekir. Yapılan hatanın bir insana zararı dokunmuşsa yani işin içinde kul hakkı varsa ayrıca hak sahibi şahısla da helallaşmalıdır.

Yeni Müslüman olan 24 kişiyi tebrik eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran onların Müslüman olmakla, yeni bir hayata başladıklarını söyledi ve bu konuyu ifade eden hadis-i şerife dikkat çekti. Kendilerine açılan bu beyaz sayfayı hep böyle devam ettirmelerini tavsiye etti.

Konuşmalardan sonra yeni Müslüman olanlara “İhtida Belgesi” verildi.