Kur’an kursları yeni eğitim öğretim yılına başladı…

22.09.2014

“2014-2015 Eğitim –Öğretim Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları” ile Kur’an Kursu Öğreticilerimizin verimliliğini arttırmak amacıyla İstanbul Avrupa yakası Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi’nde ve Anadolu yakasında ise Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde toplantılar yapıldı.

Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde yapılan toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İl Müftü Yardımcıları Mehmet YAMAN, Vehap KAPICIOĞLU, İlçe Müftüleri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İl Müftü Yardımcıları Mehmet YAMAN, Abdurrahman BİNBİR, Sabri DEMİR, İlçe Müftüleri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulduğunu belirterek, Kur’an Kurslarında yapılan hizmetleri anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Kur’an Kursu Öğreticilerimizin verimliliğini arttırmak, öğrencilere manevi rehber ve ahlaki örnek olmak için neler yapmaları gerektiğini örnekler vererek anlattı. İnsanların en hayırlısının Kur’an-I Kerimi öğreten ve öğrenenler olduğunu vurgulayarak en güzel bir şekilde hayra davetin nasıl yapılması gerektiğini anlattı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, “2014-2015 Eğitim –Öğretim Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları” nı açıklayıp,  İstanbul’da açılan Kur’an Kursları hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Kur’an Kursu öğreticilerimizin, özveriyle, fedakârca, samimi bir şekilde gayretle çalışarak, aşkla şevkle görevlerine sahip çıkmaları gerektiğini konuşmasında vurguladı. Konuşmasında sonunda 2014-2015 Eğitim –Öğretim Yılının hayırlı olması temennisiyle başarılar diledi.