Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Yatılı Kız Kur’an Kursu Törenle Açıldı

09.09.2014

Fatih Sultan Mehmet Yatılı Kız Kur’an Kursu Kur'an Kursu bahçesinde düzenlenen açılış törenine; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Beylikdüzü Kaymakamı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Eski Müftüsü Süleyman KÜÇÜK, Beylükdüzü yeni İlçe Müftüsü Eyüp Demir ve dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan töreni; açılış konuşmasını yapan Gürpınar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Çelebi; yapılan binanın yüksek rakamlara mal olduğunu ifade etti. Çelebi, Kur'an Kursu binası içerisinde çok sayıda sınıf ve çok amaçlı salon bulunduğunu belirterek tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Beylikdüzü eski İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, bu yatılı Kur'an Kursu’nun bir buçuk yıl önce temeli atıldığını ve bugün yapımı hızlı bir şekilde tamamlanarak katkı sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında ilçe genelinde hizmet veren Kur'an Kursu sayısının arttığını ve Kur'an Kursları'nın rehabilitasyon görevi yürüttüğünü söyledi.

Beylükdüzü yeni İlçe Müftüsü Eyüp Demir; bize devredilen bu hizmetlerin devamının olacağını ve yeni hizmetlerin olacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz; “Kız Kur’an Kurslarının önemine” dikkat çekti.

Protokol konuşmaları sonrasında emeği geçen hayırseverlere plaket verilirken, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptığı dua ile Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleşti.

Açılış takdim edilen plaketlerin ardından sona erdi.