Bayram Namazı Sultanahmet’te Coşkuyla İdrak Edildi

28.07.2014

İstanbul'da bayram namazını kılmak isteyen binlerce Müslüman Sultanahmet Camisi'ne akın etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı.

Bayram namazından önce İstanbul Merkez Baş Vaizi Mustafa Akgül cemaate vaaz ve nasihatte bulundu.

Bayram namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hutbe irad etti. Namazdan sonra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran dua etti.

Başkan Görmez; Hutbede, Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil, ıslah edenlerin, salaha ve felaha erenlerin bayramıdır…” belirten Görmez, Bu bayram, günahlarımıza, ayıplarımıza rağmen, sonsuz merhamet sahibi rabbimizin bizden ümit kesmediğinin nişanesidir…” Bayramlar sadece sevinçlerin paylaşıldığı günler değildir. Sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi ve acılarımızı da paylaşacağız. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek bu zor zamanlarda bayramları hakkıyla kutlayabilmek şüphesiz kolay değildir, çünkü yaralarımız bayramda da kanamaya devam etmektedir. Ancak bugün bize düşen, yangın yerine dönen yüreklerimizi bayram neşesiyle canlandırmak, viran olan hanelerimizi bayram sevinciyle mamur eylemektir" dedi.

Program, okunan ilahilerle sona erdi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yapmış olduğu dua metni için tıklayınız.

Bayram hutbesinin tam metni için tıklayınız...