Kadir Gecesi İstanbul’da Coşkuyla İdrak Edildi

23.07.2014

Kadir gecesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Sultanahmet Camii’nde Teravih namazını müteakip özel bir kandil program düzenledi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Yatsı namazından önce yaptığı vaazda Kadir gecesi ve bu gece inmeye başlayan Kur’an-ı Kerim konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

İstanbul Sultanahmet Camii’ni ve avlusunu dolduran cemaat, Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerle gecenin manevi ruhunu daha derinden hissetti.

"Küçük çocuklarınıza el açtırarak, dua ettirin"

Program teravih namazından sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmasıyla başladı.

Başkan Görmez, bu gecenin, zulme uğramış mazlumlar için bir dua gecesi olması temennisinde bulunarak, "Kadir Gecemiz, mazlumlarla dayanışma gecesi olsun. Masum küçük çocuklarınıza bile ellerini açtırarak, lütfen dua ettirin. Onlar, minik ellerini açarak Rabbimize şöyle dua etsinler; 'Rabbim, yeryüzünün hiçbir yerinde çocuklar hunharca katledilmesin.'. Allah dualarınızı kabul etsin. Kadriniz yüce olsun" diye konuştu.

Program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptığı dua ile sona erdi.