İstanbul Müftülüğü’nden Edirne’ye İrşat Hizmetleri

11.07.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN başkanlığında İstanbul İl Müftü Yardımcı Vehap KAPICIOĞLU ve İstanbul’dan kurra okuyuculardan oluşan heyet 11 Temmuz 2014 Cuma günü vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunmak üzere Edirne İli ve ilçelerini ziyaret ettiler.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, Eyüp İlçesi Eyüp Sultan Cami Baş İmam-Hatibi Metin Çakar, Şişli İlçesi Şişli Cami İmam-Hatibi Ali Derman, Kadıköy İlçesi Sahrayı Cedid Cami İmam-Hatibi Habip Deveci ve Kıdköy İlçesi Osmanağa Cami Uzman İmam-Hatibi Yaşar Çuhadar Edirne İli’nde vaaz ve irşat hizmetlerinde bulundular.

Müftü Yaran Eski (Ulu) Camii’nde Cuma namazından önce cemaate vaaz ve nasihatte bulundu. Edirne Selimiye Camii'nde Kıdköy Osmanağa Cami Uzman İmam-Hatibi Yaşar Çuhadar Cuma Namazını kıldırdı ve Cuma Hutbesini okudu. Cuma namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Cuma namazı Müezzin-Kayyımlığını da Kadıköy İlçesi Sahrayı Cedid Cami İmam-Hatibi Habip Deveci Müeezinlik yaptı.

Ayrıca; İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap KAPICIOĞLU, Eyüp İlçesi Eyüp Sultan Cami Baş İmam-Hatibi Metin Çakar, Şişli İlçesi Şişli Cami İmam-Hatibi Ali Derman ile birlikte Uzunköprü İlçesinde vaaz ve irşat hizmetlerinde bulundular.

Yoğun rağbet gösterilen programlardan son derece memnun kaldıklarını ifade eden vatandaşlar bu tür programların daha çok yapılmasını talep ettiler. Namazdan sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri cemaatte duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.

Ayrıca İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Edirne Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı’na nezaket ziyaretinde bulundular.