Dini Liderler İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

11.07.2014

İstanbul Müftülüğü tarafından Beykoz Hidiv Kasrı'nda düzenlenen iftar programında, İstanbul'daki dini liderler bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda,

İSAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük tarafından yapılan duanın ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, katılımından dolayı başta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve dini temsilcilere teşekkür etti. Beraberlikten dolayı duyduğu mutluluğu anlatan Yaran, "Rabbim böyle huzurlu akşamları, bütün dünyaya da nasip eylesin" dedi.

İftara Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Erman Tuncer, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kamu Kurumlarının Müdürleri, İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fener Rum Patrikhanesi temsilcisi Peder Benyamin, Süryani Ortodoks Kadim Cemaati Lideri Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi temsilcisi Başpiskopos Aramya Ateşyan, Türkiye Musevi Hahambaşı İshak Haleva ile diyanet mensupları ve davetliler katıldı.

İftar programınad dini cemaat liderleri tarafından birlik, beraberlik, hoşgörü ve barış mesajları verildi. Tüm İslam Âleminin Ramazan ayını kutlayarak iyi dilek ve temennilerde bulunan ruhani liderler ayrıca komşu coğrafyalarda yaşanan savaşlara dikkati çekerek acıların biran önce sona ermesini dilediler.

Ramazan ayının önemine dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez de insanın en büyük unutkanlığının Rabbini unutması olduğunu belirterek "Ramazan'ın en büyük değeri bize unuttuklarımızı hatırlatmasıdır." dedi. Her sene bir tema altında faaliyetler yaptıklarını da vurgulayan Başkan Görmez, bu sene de "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın. Bu Ramazan ve Her Ramazan" teması ile ülkemizde ve dünyada bir çok noktada faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Vali Mutlu da oruç ibadetinin sadece mide ile ilgili olmadığını ifade ederek orucun gönül ibadeti olduğunu dile getirdi. Yakın coğrafyamızda yaşananların gönül orucunun yetersiz olmasından kaynaklandığını belirterek "İnşallah temennimiz dünyada gönülleri tertemiz insanların kucaklaşacağı bir geleceğin müjdelenmesidir." dedi.