Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve İstanbul Müftüsü Yaran, Muhammediye Camiini ziyaret etti…

10.07.2014

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran önceki gün saldırıya uğrayarak yakılan Esenyurt’taki Caferilere ait Muhammediye Camiini ziyaret etti.

İstanbul Müftüsü cami cemaatine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez de, “Bu, Muhammed'e ümmet birinin yapabileceği bir şey değildir. Cami yakmak, camideki Kur'anları yakmak, İslam'a, bu toprakların kadim medeniyetine yabancı fikirlerdir. Bunu, kendini bilmeyen, herhangi bir inançtan, düşünceden dolayı değil, kendini bilmez birinin yapmış olmasını isterdim." dedi.

“Bunu yapan birinin İslam'a, Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz…”

İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma da değinen Başkan Görmez, "Üzülerek belirteyim, bugün alem-i İslam'da kan gövdeyi götürüyor. Hep beraber oturup, 'Bu kardeş kanını nasıl durdururuz?' sorusunun üzerinde durmamız gerekirken, Irak'ta, Suriye'de, dünyanın muhtelif yerlerinde hepimizi üzen hadiseler yaşanırken, bu topraklarda hangi mezhepten, düşünceden, meşrepten olursa olsun, hangi gayeyle yapmış olursa olsun bunu yapan birinin İslam'a, yüce Kitap'a, yüce Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz. Hele hele Ramazan ayında tüm müminlerin hep birlikte oruç tuttuğu, sahura kalkıp Rabbimize el açıp dua ettiği bir zamanda, içimizden birilerinin Allah'ın mescidine böyle bir şey yapması, gerçekten hepimizi derinden yaralamış, üzmüştür. Bu düşünceler, bu topraklara yabancı düşüncelerdir. Bunlar, asla bu topraklarda yer bulamazlar." şeklinde konuştu.

“Son yıllarda İslam'ın cahil müntesiplerinin İslam'a verdiği zarar, düşmanlarının verdiği zararın önüne geçmiştir…”

"Yeryüzünde Allah'ın mescitlerini tahrip edenden daha zalim kim olabilir" ayetine atıfta bulunan Başkan Görmez, şunları söyledi;

"Üzülerek belirteyim ki, son yıllarda İslam'ın cahil müntesiplerinin İslam'a verdiği zarar, düşmanlarının verdiği zararın önüne geçmiştir. Onun için Müslümanların yeniden aklını başına alması gerekir. En ağır savaş şartlarında bile Resulü Ekrem, Müslümanlara, 'O toplumun mabetlerine dokunmayacaksınız' demiştir. Yani putperestlerin puthanesine bile yeri gelmiş dokunulmamış ama bir Müslüman'ın başka bir Müslüman'ın mabedine girip sabotaj düzenlemesinin, Kur'anları yakmasının izahı yok."

“Diyanet İşleri Başkanı olarak yakılan kısmı bizzat kendim yeniden yapacağım…"

Birlik ve beraberlik içinde olup, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Görmez, mabet masumiyetinin bütün dinlerde, kültürlerde, ahlak sistemlerinde mevcut olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanı olarak bunu bizzat kendim yeniden yapacağım. Hiçbir arkadaşa muhtaç olmadan bütün buraları yeniden kendim bizzat yapacağım. Bu camiye saldırmakla Sultanahmet'e, Süleymaniye'ye, Selimiye'ye saldırmak arasında fark yok. Bütün bu camiler Allah'ın evleridir" diye konuştu.

Ziyaretin ardından ikindi namazını Muhammediye Camiinde kılan Başkan Görmez ve Müftü Yaran, namazdan sonra caminin bahçesinde toplanan vatandaşlara sohbet etti.