Hırka-i Şerif Ziyarete Açıldı

04.07.2014

Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptıdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ziyaret etti.

Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının, tevdi olunduğu Veysel Karani'nin ailesi tarafından bugüne kadar korunduğunu hatırlatan Müftü Yaran, "İstanbul’da iki tane hırka olduğunu ve bunlardan birisinin Topkapı Sarayında “Hırka-i Saadet” diğeri de burada Hırka-i Şerif Peygamberimizin hediye ettiği Uveys El-Karani’ye (r.a.) hediye ettiği hırka " olduğunu dile getirdi.

Hırka-i Şerif ziyareti için restorasyon dolayısıyla ibadete kapılı olan caminin bir bölümü açık tutulacak. Kutsal emanet, ramazan boyunca ziyaret edilebilecek.

Bu sene ilk kez engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, sırada beklemeden görevli personel refakatinde asansör kullanarak ziyaretini gerçekleştirebilecek.