Tashih-i Huruf Kurslarını Bitirenler Belgelerini Törenle Aldı

26.06.2014

İlimiz Müftülüğünce Kur’an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek özellikle Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla her yıl 6 ay süreli tashih-i huruf kursları düzenlenmektedir.

Müftülüğümüzün 2013-2014 döneminde Avcılar, Beşiktaş, Fatih (3 sınıf) ve Ümraniye (2 sınıf) ilçelerinde açmış olduğu Tashih-i Huruf Kursları, 04/11/2013- 30/05/2014 tarihleri arasında  başarı ile tamamlanmış olup, 04-05/06/2014 tarihleri arasında kursların düzenlendiği yerlerde bitirme sınavları yapılmıştır.

Kurslardan başarı ile mezun olan kadın görevlilerin belge dağıtım töreni, 25/06/2014 Çarşamba günü 14.00-17.00 saatleri arasında  Fatih Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı ve 43 kadın görevli belgelerini aldı. Erkek görevlilerin belge töreni ise, 26/06/2014 Perşembe günü 11.30-14.30 saatleri arasında Fatih İlçesi Süleymaniye Camisinde yapıldı ve 108 erkek görevli belgelerini aldı.

Süleymaniye Camisindeki erkek görevlilerin belge dağıtım törenine İstanbul Vali Yardımcısı Sayın İbrahim Hayrullah SUN da katılmıştır. Her iki törene iştirak eden İl Müftümüz Sayın Prof. Dr. Rahmi YARAN her yıl düzenlenen bu kursların, her geçen gün personel sayısı artan ilimizde cami ve kur’an kursu hizmetleri acısından çok önemli olduğunu, bu kurslar sayesinde önemli eksikliklerin giderildiğini ve önümüzdeki dönemlerde de kursların düzenlenmeye devam edileceğini belirtti. Belge dağıtım törenlerine eğitim hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Sayın Mehmet YAMAN, Müftü Yardımcısı Sayın M. Gülsefa UYGUR, Müftü Yardımcısı Sayın Şahin YILDIRIM, Müftü Yardımcısı Sayın Abdurrahman BİNBİR de iştirak etmişlerdir.