Haziran Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Başakşehir’de Yapıldı

10.06.2014

Aylık ilçe müftüleri toplantısı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın başkanlığında, Başakşehir İlçesinde 10.06.2014 tarihinde yapıldı.

Toplantıya, İl Müftüsü Yaran’ın yanı sıra Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, Diyanet İşleri Hukuk Müşaviri Mevlüt Akyürek, İl Müftü Yardımcıları Bekir Derin, Mehmet Yaman, Sabri Demir, Vehap Kapıcıoğlu ve Muteber Gülsefa Uygur ile İlçe Müftüleri katıldı.

Toplantıda, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle 2014 yılı Ramazan Ayı Hizmetleri çerçevesinde hazırlanacak olan ramazan programları ile “Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım” temalı 2014 yılı yaz Kur’an kurslarımızın sevgi merkezli olması ve tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda ayrıca, İlçe Müftülüklerimizin uygun gördüğü yerlerde yaz Kur’an Kursu açılması konularına yer verildi.

Toplantının sabah oturumunda Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Mevlüt Akyürek cami müştemilatları ile ilgili olarak yakında yürürlüğe giren mevuzat hakkında bilgi verdi. Öğleden sonraki oturumda da önceki Diyanet İşleri Başkanlarından Dr. Tayyar Altıkulaç "Son Yüzyılda Oryantalizm" konulu bir konuşma yaptı.

İl Müftü Yardımcılarının din hizmetleri, eğitim hizmetleri, personel hizmetleri ve dış ilişkiler biriminin gündem konularının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Toplantıdan sonra İl Müftüsü Yaran; Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.