Tashih-i Huruf Kursları Sona Erdi

09.06.2014

İlimiz Müftülüğünce Kur’an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek özellikle Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla her yıl 6 ay süreli tashih-i huruf kursları düzenlenmektedir.

Müftülüğümüzün 2013-2014 döneminde Avcılar, Beşiktaş, Fatih (3 sınıf) ve Ümraniye (2 sınıf) ilçelerinde açmış olduğu Tashih-i Huruf Kursları, 04/11/2013- 30/05/2014 tarihleri arasında başarı ile tamamlanmış olup, 04-05/06/2014 tarihleri arasında kursların düzenlendiği yerlerde yapılan bitirme sınavları sona erdi.

Kursa katılan kursiyerler ve kurs hocaları verimli ve başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade ettiler. Ayrıca, Tashih-i Huruf Kurslarından sorumlu İl Müftü Yardımcısı Mehmet YAMAN ise her yıl düzenlenen bu kursların, her geçen gün personel sayısı artan ilimizde cami ve Kur’an kursu hizmetleri acısından çok önemli olduğunu, bu kurslar sayesinde önemli eksikliklerin giderildiğini ve önümüzdeki dönemlerde de kursların düzenlenmeye devam edileceğini belirtti.