İstanbul Müftülüğü Soma'da vefat eden Maden İşçileri İçin Kur'an Tilaveti Programı Düzenledi

17.05.2014

İstanbul Müftülüğü Soma’daki elim olayda aramızdan ayrılan kardeşlerimiz için Fatih Camii’inde Kur’an Tilaveti ve mevlit program düzenlemiştir.

17/05/2014 Cumartesi günü Öğle namazından sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’ın konuşması ile başlayan program İkindi namazına kadar devam etti. İstanbul’un güzide hafızları ve hocaları tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve ilahiler okundu. Programın sonunda okunan 11.550 hatimin umumi duasını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN yaptı.

Camiyi dolduran cemaate seslenen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Maden kazasında ölenleri şehit olarak niteleyerek, “Şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmetler diliyorum. Bedeni ya da gönlü yaralı kardeşlerimize Cenabı Hak’tan acil şifalar niyaz ediyorum. Ailelerine tüm milletimize, alemi İslama sabırlar niyaz ediyorum. Soma’da meydana gelen bu elim olay sadece Türkiye’nin değil tüm Müslüman aleminin yüreğini yakmıştır.”dedi.