“Dünya Gençliği Samimiyeti O’ndan Öğreniyor”…

15.04.2014

İstanbul Müftülüğü hız kesmeden Kutlu Doğum Haftası Programlarına devam ediyor.

İstanbul Müftülüğü’nün 15 Nisan'da Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde “Dünya Gençliği Samimiyeti O’ndan Öğreniyor” temasıyla düzenlenen programa bayanlar büyük ilgi gösterdi.

Coşkulu katılımla gerçekleşen program İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR'un konuşmasıyla başladı.

Kazakistan'dan- Çin'e, Rusya'dan- Açe'ye farklı ülkelerden gelen Ümraniye Aziz Mahmut Hüdai Kız Kur'an Kursunun 108 öğrencisi, okudukları Kur'an-ı Kerim tilaveti, ezgiler, ilahiler, şiirler, veda hutbesi ve dualar katılımcıların duygulu anlar yaşamasına vesile oldu. Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta O'nun (s.a.v) sevgisini yüreklerde hissettiren öğrencilerin içinde yeni şehadeti tatmış Çinli öğrenciler de programa ilahilerle eşlik ettiler.

Programda ayrıca “Samimiyetin Fert ve Toplum Hayatı Üzerindeki Etkisi” konulu hutbe yarışması ve “Peygamberimiz ve Samimiyet” konulu şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Gül ve kitap takdimi ile program sonra erdi.