İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’dan Silivri’de Konferans

14.04.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Silivri’de vatandaşlara konferans verdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Silivri Kaymakamı Salih Keser’in de katıldığı konferans vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Konferansta Müftü Yaran özetle şu ifadelere yer verdi:

“Kutlu Doğum Haftası tüm yurtta hatta dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İnşallah bu anma günleri Hz. Peygamberi daha iyi anlamaya, O’nun hayatını hayatımıza daha iyi nakşetmeye vesile olur.”

“Müslüman hayatının her safhasında, yaşantısının her anında samimiyetin önemli bir yeri vardır. Müslüman verdiği sözde durmalı, Müslüman inancında ve amelinde ihlaslı ve samimi olmalıdır. Müslümanın amelleri niyetlerine göredir. Kim hangi niyetle amel ederse onun karşılığını alacaktır.”

Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinden de örnekler veren Müftü Yaran, “Allah’a “nasuh” yani samimi bir tövbe ile tövbe edelim. İbadetlerimizde eksiklikler olabilir, yanlışlarımız olabilir, Kur’an yolundan, Hz. Peygamberin yolundan sapmalar olabilir. Bugünleri fırsat bilelim. Duayı ihmal etmeyelim, Allah’a bizi doğruluğa, doğru yola iletmesi, doğru yolda yürütmesi için dua edelim. Cenabi-ı Allah güzel niyetlerimizin karşılığını versin” diyerek sözlerini bitirdi.

İkramların ve gül takdiminin ardından program sona erdi.