Almanya Nürnberg Üniversitesinden Bir Grup Öğrenci İl Müftümüzü Ziyaret Etti

27.03.2014

Almanya Bavyera eyaleti Nürnberg Şehri Nürnberg Üniversitesi teoloji (İlahiyat) fakültesinden bir grup öğrenci ve öğretmenleri İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’ı makamında ziyaret etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, misafir heyete Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüklerin çalışmalarından, eğitim ve öğretim alanında yapılan hizmetlerden, ayrıca din hizmetleri alanında sunulan faaliyetlerden bahsetti.

Müftü Yaran, farklı din ve kültürlerin tanışmasının insanlık için bir kaynaşma vesilesi olduğunu ayrıca Hristiyanlık, Musevilik ve İslamiyet’in ortak yönlerinin bulunduğunu belirtti.

İstanbul’da personel, cami ve Kur’an kursları hakkında da bilgiler veren Yaran, öğrenci grubunun sorularını yanıtladı.