İstanbul İl Müftüsü 34 Hafız İçin Yapılan Tac Törenine Katıldı

26.03.2014

Eyüp Müftülüğü Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 34 öğrenci için tac giyme töreni yapıldı. Törene, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Bayrampaşa İlçe Müftüsü İzzet Şener ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende davetlilere bir konuşma yapan Yaran, sözlerine 34 genç hafızı tebrik ederek başladı ve din eğitiminde muhatabın gönlüne girip bizzat yaşayarak anlatmanın önemine değindi.

Ardından konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Asrımızın problemi sevgisizlik, sevginin başında Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ve bu yolda olma sevgisi vardır. Sevgide bu hiyerarşiyi takip etmeli, iyi kurmalıyız. Sevgisizlik ve sevgide yanlış hiyerarşi nedeniyle aramızda sorunlar var. Nefsimizi ilk sıraya koymamalıyız. Ama maalesef bugünlerde hep bir köşe taşı olma merakı söz konusu. Temel taşı olsak, görünen hep göz önünde olan köşe taşı olmasak ne olur. Geçmişte hep ülkemize hizmet vermiş gönüller temel taşı olmuşlardır.’’

Yapılan çeşitli sunum ve konuşmaların ardından hafızlara kendi sınıf hocaları tarafından tacları takıldı.