İstanbul Müftülüğü'nden Selatin Camilere Yönelik Proje

14.03.2014

İstanbul Müftülüğü, 6 Selatin Cami'yi içine alan, alanında tek olma özelliği taşıyan bir proje hazırladı. İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunulan proje, Kültürlerarası İletişim Merkezi Derneği ile ortak yürütülmekte. Proje kapsamında en son yapılan değerlendirme toplantısına İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Prof. Dr. Süleyman Derin ve projede sorumluluk üstlenen diğer görevlilerde katıldı.

Şimdiye kadar eksikliği çok hissedilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan proje; Selatin Cami'lerde dini değerleri, camilere gelen ziyaretçilere tarihi değerler eşliğinde doğru açıklamayı amaçlıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin doğru bilgiye, güvenilir kaynaktan ulaşmasını hedefleyen proje, teknolojinin imkânlarından faydalanarak çeşitli broşürler, ses kayıtları ve videolar hazırlayarak hizmetleri daha rahat hale getirecek.