İlçe Müftüleri Toplantısı Büyükçekmece’de Yapıldı

13.03.2014

Aylık ilçe müftüleri toplantısı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın başkanlığında, Büyükçekmece İlçesinde 13.03.2014 tarihinde yapıldı.

Toplantıya, İl Müftü Yardımcıları Bekir Derin, Abdurrahman Binbir, Vehap Kapıcıoğlu, Muteber Gülsefa Uygur ve İlçe Müftüleri katıldı.

Toplantı, Bağcılar Çiftlik Demircan Merkez Camii İmam-Hatibi Vahdettin Güzel’in “Cami Merkezli Hayat Projesi” adlı sunusu ile başladı.

İmam-Hatip Güzel, cami bünyesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri ve camilerin hayatın merkezine nasıl katkı sağladığını, camilerin bir eğitim yuvası haline nasıl geldiğini örneklerle anlattı. Ayrıca, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerin vatandaşlarca çok olumlu karşılandığını ifade etti. Güzel, başarılı çalışmalarından ve üstün gayretlerinden dolayı İl müftüsü ve ilçe müftüleri tarafından takdir edildi.

Yaklaşan Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında yapılması gereken faaliyetlerin görüşmelerinin ele alındığı toplantıda ayrıca, personel tayinleri ile ilgili konular ele alındı.

Sarıyer İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken, Ağrı İl Müftüsü olarak atanan İbrahim Gemici ile Kartal İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken, Malatya İl Müftüsü olarak atanan Ümit Çimen veda konuşmalarını yaptılar.  İl Müftüsü Yaran, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ataması yapılan yeni il müftülerine yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundular. Toplantı İl Müftüsü Yaran tarafından Müftü Gemici ve Müftü Çimen’e sunulan çiçek takdimi ile sona erdi.