İstanbul Müftüsünden Esenlere Ziyaret

07.03.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunmak üzere Esenler İlçesine ziyarette bulundu.

Müftü Yaran öncelikle Esenler İlçe Müftüsü Halil Şekerci’yi makamında ziyaret etti. Müftülük çalışanlarını da hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal’a da nezaket ziyaretinde bulunan Müftü Yaran, müftülük çalışmalarına verdiği destekten dolayı Kaymakam Ünal’a teşekkür etti. Kaymakam Ünal İl Müftüsü’nün kendilerini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini ifade etti.

İlçe ziyaretine İl Müftü Yardımcıları Şahin Yıldırım ve Vehap Kapıcıoğlu da eşlik etti.

Ziyaretlerin ardından Esenler Sondurak Camii’nde vatandaşlara “Kur’an’da Model Hanımlar” konusunda hitap eden İl Müftüsü Yaran, Kur’an’da aile hayatı ve ailenin önemine değindikten sonra, Kur’an’da model hanımları anlatarak İslam’ın kadına verdiği değerden bahsetti.

Müftü Yaran, özellikle Kur’an’da firavunun karısı Asiye, Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem örneklerinden yola çıkarak günümüz kadınları için model alınmalarının gerekliliğini değinerek, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu, şiddetin hiç kimseye yapılmasının İslam’da yerinin olmadığını, özellikle kadına ve çocuklara karşı yapılan şiddetin asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ziyaretin ardından İl Müftüsü Yaran ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ